Cees n Co: Designer van het ‘perfect white shirt’

Het label Cees n co staat voor ‘the perfect white shirt’ voor mannen. Theater kostuumontwerpster Founder Arien de Vries raakte geïnspireerd door een oude foto van haar vader Cees en ome Co en ontwierp het perfecte witte overhemd voor de man. Wat de ‘little black dress’ voor de vrouw is, is het witte shirt voor de man. En inmiddels is het shirt er ook in solid black en ultimate blue.

De zoektocht naar een goed zittend, eenvoudig, niet doorschijnend wit overhemd is echt lastig, weet ik uit ervaring. Arien heeft het antwoord gevonden door het classic shirt opnieuw te definiëren. Dat deed ze op basis van haar ervaring als kostuumontwerpster. Acteurs moeten zich zeker voelen in hun kostuum op het toneel of voor de TV-camera. Arien heeft vele kostuum voor Nederlandse acteurs ontworpen, waaronder Gijs Scholten van Aschat en Leopold Witte. Haar ervaring en oog voor comfort, heeft er toe geleid dat Gijs en Leopold niet alleen in, maar ook buiten het theater vaak kleden met het shirt van Arien. A man’s favourite shirt!

Natuurlijk voelt de stof heerlijk aan, is het model tijdloos en geeft het de drager direct uitstraling. Het overhemd is niet trendgevoelig. Arien wil letterlijk een overhemd maken waarvan je geen afscheid kan nemen.
Ze vindt dat duurzaamheid geen loze kreet moet zijn, maar een écht oprecht streven. Dat betekent dat zij niet alleen let op de grondstoffen maar juist ook op de levensduur. En natuurlijk moet het overhemd aan het eind van zijn levenscyclus weer hergebruikt kunnen worden.

Elk overhemd is uniek genummerd en heeft een statiegeld-clausule. Wanneer je hem weer inlevert, ontvang je € 15,- retour. De stof wordt gerecycled. Daarom is er ook geen polyester of andere chemische stof aan toegevoegd. 100% katoen zonder dat deze met chemicaliën bewerkt zijn.

Natuurlijk mag je afzien van het statiegeld. Dat wordt dan gestort op rekening van Terre des Hommes.

Auteur: Arend-Jan Boss

BrandCees n CoYear2018