Nederlandse kiteboarder Annabel van Westerop tweede van de wereld

Kiteboarder Annabel van Westerop is als tweede geëindigd in de strijd om de wereldtitel 2017. De Nederlandse heeft een uitstekend seizoen achter de rug en wist haar beste algehele resultaat ooit te behalen. In het Braziliaanse Cumbuco werd Van Westerop tweede achter Bruna Kajiya die in haar thuisland de wereldtitel prolongeerde.

 In aanloop naar de wereldtitel heeft Van Westerop zeer goed gepresteerd. Tijdens alle wedstrijden was er een podiumplek. In het Franse Leucate pakte zij tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen overtuigend de tweede plaats. Tijdens de andere wedstrijden in het Turkse Akyaka en El Gouna in Egypte wist zij zich als derde te plaatsen. Door de hoge scores tijdens de laatste stop van de wereldtoer 2017 in het Braziliaanse Cumbuco, eindigde de Nederlandse dan ook als tweede van de wereld in de eindranking. De Braziliaanse Bruna Kajiya haalde voor de derde keer de wereldtitel. De derde plaats is voor de Italiaanse Francesca Bagnoli.

World Cup Kiteboarding 2018 maakt weer stop in Nederland
De World Kiteboarding League heeft inmiddels bevestigd dat ook volgend jaar de internationale kiteboarding wereldtop weer neerstrijkt op Texel voor de Kiteboarding World Cup Tour 2018.