Kimberly Bos(skeleton) naar Olympische spelen

Nederland wordt komende Olympische Winterspelen in Pyeongchang (Zuid-Korea) vertegenwoordigd door 33 atleten. De Nederlandse Kimberley Bos is de laatste die door NOC*NSF werd geselecteerd. Hiermee is zij de eerste Nederlandse ooit die uitkomt op het onderdeel skeleton op de Olympische Spelen. In eerste instantie was zij niet geplaatst omdat zij de vereiste limiet, een positie bij de eerste twaalf in het wereldbeker klassement niet had gehaald. Ze stond er goed voor, maar door ziekte eindigde ze in de laatste wedstrijd als twintigste. Omdat de Russische Jelena Nikitina (vierde) door het IOC is geschorst en niet naar de spelen gaat, schuift Bos een plekje op in het klassement en staat nu op de twaalfde plaats.

Nederland is komende winterspelen actief in vier sporten: schaatsen, shorttrack, snowboarden en skeleton. Het team snowboarden bestaat uit Cheryl Maas (slopestyle en big air), Michelle Dekker (parallelslalom) en Nick van der Velden (slopestyle en big air).

Daarnaast gaan er 20 schaatsers naar de spelen en 9 shorttrackers. De Olympische Winterspelen vinden plaats van 9 – 25 februari 2018.