Opnieuw komt er een fantastisch internationaal sportevenement naar Den Haag. In mei 2020 vindt de vijfde editie van de internationale Invictus Games voor fysiek en mentaal gewonde militairen plaats in de hofstad. Atleten vanuit 19 verschillende landen zullen tijdens dit eerste lustrum van het toernooi deelnemen in negen verschillende sporten. De Invictus Games gelooft in de kracht van sport, en zet deze in om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen maar ook om breder begrip en respect te genereren voor militairen en veteranen.

Het nieuws van de Invictus Games is maandag bekend gemaakt door prins Harry, beschermheer van de Invictus Games Foundation. In september 2014 vonden deze voor de eerste keer in Londen plaats. Daarna ging het sportevenement naar Orlando (Verenigde Staten, 2016), Toronto (Canada, 2017) en dit jaar worden de spelen van 20-27 oktober in Sydney (Australië) gehouden.

Generaal b.d. Mart de Kruif, voorzitter van de Stichting Invictus Games Den Haag 2020, is vereerd dat de Invictus Games naar Den Haag komen. ‘Het jaar 2020 is een belangrijke mijlpaal voor Nederland, 75 jaar na de bevrijding. De Invictus Games bieden een fantastische kans om het verleden en het heden te linken en is een eerbetoon aan alle gewonde en geblesseerde militairen die ons land hebben gediend.’
Later dit jaar worden meer details over de Games bekend gemaakt, zoals de data, de locaties en sportaccommodaties, maar ook hoe je het sportevenement kan ondersteunen als vrijwilliger.