Efteling breidt ‘Wereld vol Wonderen’ uit met nieuwe attractie: Symbolica

Ter ere van het 65-jarig jubileum bouwde de Efteling de overdekte familieattractie Symbolica die op 1 juli voor het eerst haar paleisdeuren opende. De nieuwe aanwinst is de grootste en duurste attractie van het park.

Het ‘paleis der fantasie’, zo wordt de nieuw attractie van de Efteling ook wel genoemd, is het nieuwe paradepaardje van het attractiepark. Een ritje in Symbolica belooft de bezoeker maar liefst 7 volle minuten een droomwereld vol verbazingen. Fantasievaarders (de karretjes) nemen jong en oud mee op een duizelingwekkende reis langs betoverende taferelen: van een magische bibliotheek inclusief tovenaar, oude boeken en wereldbollen tot dansende wezens in de Koningszaal waar Koning Pardulfus geniet van zijn diner van groeiend fruit en zwevend snoep.

De Efteling maakt met Symbolica de ‘Wereld vol Wonderen’ wederom waar. Wonderen zijn in dit geval niet gratis: het prijskaartje van Symbolica bedraagt maar liefst 35 miljoen euro, de duurste attractie van de Efteling ooit. “Het is het echter meer dan waard”, aldus directeur Fons Jurgens.