De Parade is er weer!

Wat ooit begon met een oude tractor en afgedankte circustenten is vandaag de dag uitgegroeid tot hét theaterfestival van Nederland: De Parade. Deze zomer verovert het reizende theaterfestival wederom de vier grote steden. Vanaf vrijdag 7 juli is het mooie Westbroekpark in Den Haag aan de beurt.

Na Rotterdam mag Den Haag nu de tentstokken in elkaar zetten. Vrijdag 7 juli om 18.00 uur opent De Parade haar deuren en om 18.30 uur is de feestelijke opening met Burgemeester Krikke en Cees Debets, directeur van Het Nationale Theater. 10 dagen lang genieten inwoners van Den Haag en omstreken van een divers theaterprogramma met meer dan 40 voorstellingen gemaakt door bekende en onbekende artiesten.

Maar De Parade is meer dan alleen theater, het is een festival dat cultuur en entertainment mixt en tegelijkertijd ook maatschappelijk haar steentje bijdraagt. Zo is er de voorstelling ‘Echte Matties’ van Studio Vrijwillig met waargebeurde verhalen over Hagenaars en hun maatje. In samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland is er een bijzonder Vluchtelingendiner, waarbij bezoekers en mensen die naar Nederland zijn gevlucht samen eten en vervolgens een voorstelling bezoeken. Beide initiatieven zijn enkel in Den Haag te bezoeken.

Naast deze bijzondere voorstellingen zijn ook de ‘oude vertrouwde’ zweefmolen en populaire sangriabar Juicy’s weer aanwezig. Zondag 16 juli is de laatste Parade-dag in het Westbroekpark. Hierna reist het theaterfestival door naar het Moreelsepark in Utrecht.